Nemzetközi szállítás folyamatai és típusai!

A nemzetközi szállítás folyamatai, megfelelő megtervezése és kivitelezése egy nagyon összetett és a laikusok részére egy bonyolultnak tekintett tevékenységi kör, ugyanis nagyon sok tudást, gyakorlatot, precizitást, tapasztalatot követel meg, és természetesen, a legfontosabb, az elengedhetetlen kiváló szervező készség. A nemzetközi szállítmányozás kategóriájába sorolhatjuk a közúti szállítás, a tengeri szállítás és légi szállítás folyamatait is. Mind a három lehetőségnek meg vannak a maga előnyei, és hátrányai, amelyeket most szeretnénk Önnek bemutatni, annak érdekében, hogy megkönnyítsük döntését abban, hogy melyik lenne a legmegfelelőbb.

Közúti szállítás és fuvarozás – előnyök és hátrányok

közúti szállítás céltól-célig, egy kötetlen pályán kiviteleződik, és rugalmas, kedvező közúti szállítás árak költségekkel kivitelezhető csapatunk által. A közúti fuvarozás egy egész gyors szállítási mód, amely mentén a fuvarozási szerződés magában foglal minden olyan lényeges és számottevő adatot, amelyre csak szükségünk lehet. Nem annyira gyakran merül fel az áruátrakás folyamata sem. Az áru fuvarozás szerződése minden esetben a közúti szállítmányozás megkezdését megelőzően jön létre, de a legtöbb eset során nem jár együtt egy különálló okmányformával. A szerződést néhány fuvarozási ágaknál kiállított fuvarlevél, továbbá annak megfelelő példánya fogja majd igazolni. A fuvarlevél a legtöbb helyzetben csupán a fuvarozási szerződés leglényegesebb feltételeit foglalja magában. A közúti áruszállítás hátrányai közé sorolható, hogy nagy mértékben meg van határozva a szállítandó rakomány mérete, súlya, és sokkal nagyobb munkaerőt igényel. Környezetvédelemi szempontból sem a legjobb, továbbá a balesetek, a forgalmi korlátozások, és az utakon létrejött dugók veszélye minden helyzetben fennállhat. Az úthálózatok minősége sem minden esetben lesz majd kiváló, amely tovább lassíthatja a haladást, és a szállítmány részére sem a legjobb. Kedvező közúti szállítmányozás árak miatt keresse cégünket!

Légi szállítás – miért válasszam?

légi szállítmányozás a szállítmányozásnak az a fajtája, amikor az áru továbbítás folyamatához légi közlekedési eszközöket alkalmazunk. Az egyik hatalmas előnyei között tartott az, hogy ez a leggyorsabb szállítási mód a választási lehetőségek között. A nemzetközi szállítmányozás ágazatai között ez a leggyorsabb és legbiztonságosabb szállítmányozási fajta, de a fuvardíjakkal kapcsolatos légi szállítás árak költségeit szem előtt tartva ez bizonyul a legköltségesebbnek. Azonban, ha a gyorsaság a leglényegesebb szempont számunkra, akkor ez nem okoz majd akadályt. További tényezői közé sorolható, hogy szigorúan szabályozva van a szállítmány mérete, és súlya. Az egyik apróbb hátránya, hogy maga a szállítandó termékek is szabályozva vannak, szűkülnek a lehetőségeink a tengeri vagy közúti szállításhoz viszonyítva, ugyanis a légi szállítás keretein belül tilos a veszélyes anyagok szállítmányozása. A biztosítási díjak azonban elég alacsonyak. Válassza cégünket, kedvező légi szállítmányozás árak mellett!

Tengeri szállítás –  gyűjtőkonténeres és full konténeres szállítmányozás

tengeri szállítmányozás szolgáltatásunk nagyon költséghatékony és kedvező tengeri szállítás árak mellett elérhetőek, és ezzel párhuzamosan pedig nagy tömegű áruk mozgatására is képes. Egyaránt van lehetőség a kombinált szállítási módra, továbbá bármelyik kontinens területére eljuttatható a rakomány. A feladott áruk rakományáról hivatalos értékpapírt fognak kiadni, amely minden lényeges információt magában foglal majd.  A tengeri szállítás rugalmas tengeri szállítmányozás árak mellett bármely árufajta szállítására alkalmas lehetőség. A környezetszennyezés minimalizálása érdekében a tengeri szállítás környezetkímélő lehetőségei is egyre inkább előtérbe kerülnek. A tengeri szállítmányozás hátrányai közé sorolható a viszonylag hosszú tranzitidő, a többször történő átrakodás eshetősége, a jelentős áru igénybevétel és az emiatt szükségessé váló tenger biztos csomagolás. A tengeri szállítmányozás kettő lényeges ismérve a hatalmas fuvarkapacitás és a többi szállítmányozási lehetőséghez viszonyított hosszú tranzitidő,, hiszen a légi szállítás során akár pár nap alatt oda-vissza bejárható az adott útvonal, míg a tengeri szállítmányozás esetében ez akár 60 napot is igénybe vehet, de azonban a fuvarkapacitása az 50.000 tonnát is meghaladhatja a konténer hajók használata során.

Válasszon minket nemzetközi szállítás miatt!

Ha megbízható nemzetközi szállítás tevékenységét végző céget keres, forduljon bizalommal a Skygate Transport munkatársaihoz. Sok évtizedes szakmai tapasztalatuknak köszönhetően bármelyik fuvarozási móddal kapcsolatban a segítségére tudunk lenni, a lehető legkedvezőbb és költséghatékonyabb nemzetközi szállítmányozási árak biztosítása mellett.

által|2021-02-17T15:05:48+00:00február 17th, 2021|blog|0 hozzászólás

About the Author:

Hagyj üzenetet

Go to Top