TENGERI SZÁLLÍTMÁNYOZÁS

A TENGERI SZÁLLÍTMÁNYOZÁS VÁLLALATUNK FŐ PROFILJAINAK EGYIKE.
Ennek köszönhetően nagy tapasztalatunk van a folyamat teljes lebonyolításában. A tengeri szállítmányozás 20’ és 40’ konténerben, speciális konténerben továbbá LCL módozatban, ügynöki formában látjuk el a hajóstársaságokon keresztül Európa északi és déli kikötőin át WFG partnerhálózatunk szakmai bevonásával egyidejűleg.

A TENGERI SZÁLLÍTMÁNYOZÁS KÉT FONTOS ISMÉRVE A NAGY FUVARKAPACITÁS VALAMINT A HOSSZÚ TRANZITIDŐ.
Míg levegőben 2 – 3 nap alatt bejárható az oda – vissza vezető út, addig tengeri szállítmányozás szolgáltatással ez akár 40 – 60 nap is lehet.
Bár az egyik leglassabb szállítási mód, de fuvarkapacitása akár 40.000 – 50.000 tonna is lehet, mellyel kimagaslóan az egyik legmagasabb értékkel rendelkező szállítási mód.
A szállítási időtartamnak köszönhetően sokan azt hihetik, hogy ez az egyik legkevésbé költséghatékony szállítási mód, azonban a szállítóhajók nagy mennyiségű áru szállítására képesek akár nagy távolságra is. Ennek köszönhetően az egységre jutó költség ( tonnakilóméter ) kedvezőbb mint a többi szállítási módnál.

A tengeri szállítmányozás a kedvező árak, nagy hatótávolság mellett biztonsági szempontból is kiemelkedő! Azonban nem árt mérlegelnünk, ha egy baleset bekövetkezik az anyagi kár sokkal nagyobb lehet, mint más szállítási módoknál. A tengeri szállítmányozásra használt hajók a legnagyobbak, melyek kereskedelmi forgalomban megtalálhatóak.

Kapacitásukat TEU-ban adják meg. Az ügyfelek két mód közül választhatnak, teli konténeres ( FCL ), valamint gyűjtő konténeres ( LCL ) megrakodás. FCL megoldás esetén 1 feladóról és 1 címzettről beszélünk, míg LCL esetén több feladóról és több címzettről is szó lehet.

TENGERI SZÁLLÍTMÁNYOZÁS, TENGERI SZÁLLÍTÁS SZERVEZÉSE FELŐL ÉRDEKLŐDJÖN BIZALOMMAL.

Ha bármi kérdés maradt volna önben nyugodtan keressen fel bennünket!