A logisztika egy roppant összetett és a laikusok számára egy bonyolultnak tekintett szakma, hiszen rengeteg tudást, precizitást követel meg, és természetesen kiváló szervező készséget. A nemzetközi szállítmányozás kategóriájába tartozik a közúti, a tengeri és légi szállítmányozás is. Az összes lehetőségnek meg vannak a maga előnyei, és hátrányai, amelyeket most röviden összeszedtünk önöknek.

A közúti szállítás háztól-házig, kötetlen pályán megy végbe, és rugalmas, kedvező közúti szállítás árak költségekkel kivitelezhető cégünk által. Egy viszonylag gyors szállítási mód, amely során a fuvarozási szerződés tartalmaz minden lényeges és számottevő adatot. Nem sűrűn merül fel az áruátrakás lehetősége sem. Az árufuvarozási szerződés mindig a közúti szállítmányozás folyamatának a megkezdése előtt jön létre, de a legtöbb esetben nem ölt önálló okmányformát. A szerződés létrejöttét az egyes fuvarozási ágaknál kiállított fuvarlevél, továbbá annak megfelelő példánya fogja igazolni. A fuvarlevél a legtöbb esetben csupán a fuvarozási szerződés legfontosabb feltételeit foglalja magában. Az egyik hátránya, hogy többnyire meg van határozva a szállítandó rakomány mérete, súlya, és sokkal nagyobb munkaerőt követel meg. A környezetvédelem szempontjából nem a legjobb, továbbá a balesetek, a forgalmi korlátozások, és az utakon kialakult dugók veszélye minden esetben fennállhat. Az úthálózatok minősége sem minden esetben kiváló, amely szintén lassíthatja a haladást, és a szállítmánynak sem tesz jót. Kedvező közúti szállítmányozás árak miatt keresse cégünket!

A légi szállítmányozás a szállítmányozásnak azon lehetősége, amikor az áru továbbításhoz légi közlekedési eszközöket használunk. Az egyik hatalmas előnye, hogy ez a leggyorsabb szállítási mód a lehetőségek közül. A nemzetközi szállítmányoz ágazatai közül ez a leggyorsabb és legbiztonságosabb szállítmányozási lehetőség, azonban a fuvardíjakkal kapcsolatos légi szállítás árak költségeit tekintve ez bizonyul a legköltségesebbnek. De ha a gyorsaság a legfontosabb szempont számunkra, akkor ez nem jelenthet akadályt. További ismérvei, hogy szigorúan szabályozva van a szállítmány mérete, és súlya. Az egyik apróbb hátránya, hogy maga a szállítandó termékek is szabályozva vannak, szűkülnek a lehetőségeink a tengeri vagy közúti szállításhoz viszonyítva, ugyanis a légi szállítás keretein belül tilos a veszélyes anyagok szállítmányozása. A biztosítási díjak azonban elég alacsonyak. Válassza cégünket, kedvező légi szállítmányozás árak mellett!

A tengeri szállítmányozás szolgáltatásunk nagyon költséghatékony és kedvező tengeri szállítás árak mellett elérhetőek, és ezzel párhuzamosan pedig nagy tömegű áruk mozgatására is képes. Egyaránt van lehetőség a kombinált szállítási módra, továbbá bármelyik kontinens területére eljuttatható a rakomány. A feladott áruk rakományáról hivatalos értékpapírt fognak kiadni, amely minden lényeges információt magában foglal majd.  A tengeri szállítás rugalmas tengeri szállítmányozás árak mellett bármely árufajta szállítására alkalmas lehetőség. A környezetszennyezés minimalizálása érdekében a tengeri szállítás környezetkímélő lehetőségei is egyre inkább előtérbe kerülnek. A tengeri szállítmányozás hátrányai közé sorolható a viszonylag hosszú tranzitidő, a többször történő átrakodás eshetősége, a jelentős áru igénybevétel és az emiatt szükségessé váló tenger biztos csomagolás. A tengeri szállítmányozás kettő lényeges ismérve a hatalmas fuvarkapacitás és a többi szállítmányozási lehetőséghez viszonyított hosszú tranzitidő,, hiszen a légi szállítás során akár pár nap alatt oda-vissza bejárható az adott útvonal, míg a tengeri szállítmányozás esetében ez akár 60 napot is igénybe vehet, de azonban a fuvarkapacitása az 50.000 tonnát is meghaladhatja a konténer hajók használata során.

Ha megbízható nemzetközi szállítás tevékenységét végző céget keres, forduljon bizalommal a Skygate Transport munkatársaihoz. Sok évtizedes szakmai tapasztalatuknak köszönhetően bármelyik fuvarozási móddal kapcsolatban a segítségére tudunk lenni, a lehető legkedvezőbb és költséghatékonyabb nemzetközi szállítmányozási árak biztosítása mellett.