Légi szállítmányozás

A légi szállítmányozás a kis mennyiséggel rendelkező, de tömegegységre nagy mértékű áruk nagyon gyors továbbítására biztosít optimális megoldást. A légi szállítás előnyei közé sorolható, hogy a többi szállítási módhoz viszonyítva roppant rövid tranzitidőt biztosít számunkra. A légi szállítmányozás lehetőségei közül ugyanakkor az áruk típusainak bizonyos köre kizárt, például a gyúlékony anyagok, a robbanóanyagok és a lőfegyverek.

A nemzetközi szállítmányozás a folytonosan emelkedő árukínálat mellett lehetőséget biztosít a termékek gyors és biztonságos szállítására. Azok a termékek, amelyek csak légi szállítás mellett szállíthatóak egyre csak gyűlnek, legyen szó a nagy értékű, valamint érzékenységű termékektől kezdve, egészen a romlandó, életmentő vagy kényes tulajdonságokkal rendelkező árukig. A légi szállítmányozás gyors tranzitidejének hála, minimalizálható a raktárkészlet nagysága, valamint a biztonság és a légi szállítás esetében nincs szükség drága és súlyos, nagy térfogattal bíró csomagolási eszközökre. A légi szállítmányozás egyetlen hátránya, hogy a többi szállítmányozási típushoz viszonyítva egész magas árak mellett elérhető, de ez a gyorsaság, amelyet biztosít nagyon sok ember számára megéri az árat!

A légi szállítmányozás szerződésének megszületése

A légi szállítmányozás szerződése értelem szerűen a szállítás elvállalásával születik majd meg. A gyakorlat folyamán ez a küldemény átvételét, a fuvarlevél elkészítését, és ennek az átvételnek az igazolását értjük ezalatt. A légitársaságok a legtöbb esetben nem fogadnak közvetlen szállítási megkeresést, ezért szükség van egy szállítmányozó cég bevonására, mint mi is. A szállítmányozó cég kivitelezi a háztól-házig szolgáltatást, raktározza, vámkezeli, csomagolja és kezeli az árut.

A légi szállítmányozás folyamata

A megbízó egy formanyomtatvánnyal kiállítja a légi szállítmányozás megbízását. Abban az esetben, ha a szállítmányozó cég az igényekhez és az előírásokhoz igazodva képes helyet biztosítani az adott járatra, akkor visszaigazolja ezt a megbízást a járatszám és a fuvarlevélszám biztosításával. Ezzel együtt jön létre a légi szállítmányozás szerződése. A légi szállítás folyamatához szükséges fuvarlevelek eredeti és másolt példányokból tevődnek össze. A szállított áru feletti rendelkezési jog csak a feladót illeti meg, kivéve abban az esetben, ha a szállítási szerződésből származó kötelezettségeinek eleget tett. A légi szállítmányozás folyamata során a cég felelős minden olyan esetleges kárért, amely az áru a szállítmányozó őrizetében tartózkodása alatt megy végbe, hacsak a szállítmányozó cég bizonyítja, hogy minden szükséges intézkedést biztosítottak a kár elhárítása érdekében, illetve bizonyíthatóan nem vétkes a kár megtörténtében.

A Skygate Transport Kft. gyors és megbízható, a nemzetközi szállítmányozás területein rengeteg tapasztalattal rendelkező, profi szakemberekkel áll az Ön rendelkezésére, kedvező légi szállítmányozás árak mellett!