Tengeri szállítmányozás

Tengeri szállítmányozás


A tengeri szállítmányozás vállalatunk fő profiljainak egyike.


Több mint egy évtizede része szolgáltatásainknak a tengeri szállítmányozás.

Ennek köszönhetően nagy tapasztalatunk van a folyamat teljes lebonyolításában.

A tengeri szállítmányozás 20’ és 40’ konténerben, speciális konténerben továbbá LCL módozatban, ügynöki formában látjuk el a hajóstársaságokon keresztül Európa északi és déli kikötőin át WFG partnerhálózatunk szakmai bevonásával egyidejűleg.

A tengeri szállítmányozás két fontos ismérve a nagy fuvarkapacitás valamint a hosszú tranzitidő.

Míg levegőben 2 – 3 nap alatt bejárható az oda – vissza vezető út, addig tengeri szállítmányozás szolgáltatással ez akár 40 – 60 nap is lehet.

Bár az egyik leglassabb szállítási mód, de fuvarkapacitása akár 40.000 – 50.000 tonna is lehet, mellyel kimagaslóan az egyik legmagasabb értékkel rendelkező szállítási mód.

A szállítási időtartamnak köszönhetően sokan azt hihetik, hogy ez az egyik legkevésbé költséghatékony szállítási mód, azonban a szállítóhajók nagy mennyiségű áru szállítására képesek akár nagy távolságra is.

Ennek köszönhetően az egységre jutó költség ( tonnakilóméter ) kedvezőbb mint a többi szállítási módnál.

A tengeri szállítmányozás a kedvező árak, nagy hatótávolság mellett biztonsági szempontból is kiemelkedő! Azonban nem árt mérlegelnünk, ha egy baleset bekövetkezik az anyagi kár sokkal nagyobb lehet, mint más szállítási módoknál. A tengeri szállítmányozásra használt hajók a legnagyobbak, melyek kereskedelmi forgalomban megtalálhatóak. Kapacitásukat TEU-ban adják meg. Az ügyfelek két mód közül választhatnak, teli konténeres ( FCL ), valamint gyűjtő konténeres ( LCL ) megrakodás. FCL megoldás esetén 1 feladóról és 1 címzettről beszélünk, míg LCL esetén több feladóról és több címzettről is szó lehet.


Tengeri szállítmányozás, tengeri szállítás szervezése felől érdeklődjön bizalommal.

Blog

Skygate
Transport Kft.

Kapcsolat

Skygate Transport Kft.
Cím: 1211 Budapest, Szállító str 6
Tel: (+36-1) 456-0104, 456-0105, 456-0108
Mobil: 003630 933 0773, 003630 949 2682
Email: skygate@skygate.hu, mezei.laszlo@skygate.hu, lakatos.norbert@skygate.hu